8 de jul. 2013

Elena Asins, art minimalista

En el seu treball, Elena Asins (Madrid, 1940) recull la tradició constructiva de l'avantguarda del segle passat, combinant-la amb la computació i la teoria de la informació dels seixanta i atravessant, així mateix, l'art òptic i el minimalisme.
Per a això, s'ha convertit l'ordinador en la seva única eina, intentant trencar el tòpic que associa els ordinadors amb la fredor. "Molta gent redueix l'ordinador als 'e-mails' via Internet. L'ordinador és molt més que això. Es pot dibuixar, escriure, es poden fer mil coses amb ell. Jo pretenc crear un món perfecte, com el llenguatge matemàtic, allunyat de tota passió i tot sentiment. Per això no és fred. No té res a veure amb el fred ni amb el calent. Està molt més enllà de tot el quotidià ", explica l'autora en una roda de premsa.
"L'ordinador no és una cosa passional ni deixa de ser-ho", afegeix, "és una cosa que et deixa fer. Treballar amb ordinadors és excel · lent de veritat, ens dóna una quantitat d'oportunitats increïbles. Ha creat una nova era de temps, espai, pensament i globalització, per bé o per mal. Podem comunicar-nos amb qualsevol part del món en un segon ".

http://www.elenaasins.es/obra.html#